Julkaistu: 29.08.2019
Miten harjoitella turvallisesti?

Turvallinen harjoittelu on kaikilla tärkeä prioriteetti. Oletko joskus todennut, että jokin liike ei sovi sinulle? ?‍♂️

Miksi olet tullut siihen lopputulokseen? Onko liike sattunut? Onko joku muu sanonut, että se ei sovi tai on vaarallinen?

Tyypillisin päätelmä on, että on tehnyt jotain liikettä, se on sattunut joko tehdessä tai jälkikäteen ja siitä on päätelty, että se ei sovellu minulle! Ihan ymmärrettävä lopputulema.

Mitä jos ongelma olikin määrä kuinka paljon tehtiin tai se millä tyylillä liike tehtiin. Mitä jos kroppa säikähti uutta ärsykettä?

Parempi päätelmä olisi, että tällä hetkellä liike tällä tyylillä on liikaa minulle, onko jotain vaihtoehtoista tapaa tehdä liikettä ja rakentaa kapasiteettia hiljalleen. Ja tästä kuntoutuksessa juurikin on kyse!

On tietenkin terveydellisiä ja rakenteellisia syitä miksi joillain ihmisillä tietyt liikkeet ovat pannassa, mutta kyllä suurin osa tuki- ja liikuntaelimistöä härnäävistä liikkeistä saataisiin takaisin repertuaariin järkevällä, nousujohteisella ja optimistisella harjoittelulla. ?

Joskus täytyy välttää, mutta useammin kannattaa vahvistaa! ?

Turvallinen harjoittelu muodostuu ennen kaikkea järkevästä ja monipuolisesta harjoittelusta.

Fysiopoliksen fysioterapeutti auttaa sinua liikkumisen kanssa. Ota yhteyttä!

Yhteydenottolomake

 Joonas Putti

Joonas Putti on terveydestä, liikkumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut personal trainer ja fysioterapeutti Helsingistä. 

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0405263614

Tutustu palveluihin:

Fysioterapia & Kuntoutus

Personal training

Työ-hyvinvointi