Julkaistu: 24.11.2019
Polvikipu vaihtui kyykyiksi – Tertun personal trainer kokemuksia

Polvikipu ja nivelrikko eivät estäneet Tertun paluuta rakkaan harrastuksen pariin.

Polvikipu ja monet muut vaivat olivat haitanneet Terttua jo pitkään. Tertun tarina on klassinen esimerkki, miten personal trainer fysioterapeutti ja fiksu nousujohteinen suunnitelma voivat auttaa. Tekstissä Terttu kertoo kokemuksiaan:

Haasteena minulla on polven nivelrikko ja pari muutakin vammaa, joiden vuoksi minulle on sanottu, että sopivia liikuntamuotoja ovat pyöräily, uinti ja kävely. Mutta kaipasin enemmän! Halusin palata vanhan rakkauteni salitreenin pariin 16 vuoden tauon jälkeen. Aikoinaan salilla jalkapäivät olivat aivan huippuja, mutta esim. takakyykyt oli julistettu pannaan.

Personal trainer fysioterapeutti avuksi polvikivun selättämiseen

Pari itsenäistä salitreenin aloitusyritystä kaatui siihen, että varovainen ”hissuttelu” tuntui todella tylsältä. Sitten sain ajatuksen, että tarvitsen fysioterapeutin koulutuksen omaavann personal trainerin, joka ymmärtää polven tuomat haasteet muttei tarjoa pelkästään kuntouttavaa jumppaa kuten fysioterapeuteilla ymmärrettävästi on usein tapana. Siispä tuumasta toimeen ja googletelemaan, löysin Joonaksen…

Ensimmäisellä tapaamiskerralla Töölön Kisahallilla minulla oli mukana polven ”CV”, jotta toinen osapuoli tietää tarkkaan tilanteen. Aikamme jutusteltuamme siirryimme salin puolelle. Luonnostaan suuret silmäni olivat entistä suuremmat hämmästyksestä, kun Joonas pisti heti ensimmäisellä salitapaamisella tekemään kyykkyjä!

Nyt ensi tapaamisesta on kulunut reilu vuosi, enkä ole vieläkään lakannut ihailemasta kroppani kykyä tehdä kyykkyjä ja maastavetoja. Erityisesti pidän Joonaksen kanssa työskentelyssä siitä, että fyysiset ”viat” eivät ole este treenaamiselle, täytyy vain keksiä oikea tapa tehdä asioita ja aloittaa harjoittelu maltillisesti, että kroppa tottuu liikkeisiin.

Toinen itselleni iso asia on ollut Joonaksen kyky kuunnella asiakasta, kyky tunnistaa minkälainen treeni on asiakkaan mieleen ja tuoda treenaamiseen mukaan itselleni mieleisiä elementtejä. Tsemppaaminen on rauhallista, ihmisen kokonaisuutena huomioon ottavaa.

personal trainer fysioterapeutti Helsinki kokemuksia

Liike oli lääkettä

Huikeinta koko hommassa on se, että olen syönyt 16 vuoden ajan joka talvi useita tulehduskipulääke-kuureja polven vuoksi. Olen jopa ollut useiden viikkojen sairauslomilla toimistopainottoisesta työstä polven kiputilojen vuoksi. Aloitin treenaamisen viime syksynä ja viime talvena en syönyt yhtään tulehduskipu-lääkekuuria!

Vaikea keksiä kenelle Joonaksen palvelut eivät sopisi, väitän että tarvittaessa löytyy kapasiteettia vetää myös todella kovia treenejä. Erityisen lämpimästi suosittelen kaikille, joilla on fyysisiä ongelmia, jotka täytyy ottaa treenaamisessa huomioon.

Kiitos, kun luit blogin. Katso myös 90-vuotiaan Kyllikin olkapään kuntoutuksen tarina

Yhteydenottolomake

 Joonas Putti

Joonas Putti on terveydestä, liikkumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut personal trainer ja fysioterapeutti Helsingistä. 

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0405263614

Tutustu palveluihin:

Fysioterapia & Kuntoutus

Personal training

Työ-hyvinvointi