Julkaistu: 19.11.2019
Hyvä personal trainer löytyy näin – Katso vinkit

Hyvä personal trainer tsemppaa ja auttaa jaksamaan, kun oma usko meinaa loppua. Näin löydät itsellesi sopivan valmentajan, joka tuo tuloksia.

Hyvä personal trainer Helsinki” näpyttelevät töölöläiset Risto ja Laura Googlen hakukoneeseen toiveinaan löytää itselleen sopiva valmentaja, eivätkä he ole yksin. Yhä useampi suomalainen on havahtunut parantamaan omaa terveyttään ja hyvä personal trainer on monelle oiva apu elämäntapamuutoksessa. Oikean PT:n löytäminen ei kuitenkaan ole välttämättä kaikista helpoin homma. Personal trainereita on tullut kuin sieniä sateella ja joukosta voi olla vaikea löytää juuri itselleen sopiva.

Ota nämä huomioon personal trainerin valinnassa:

Osaaminen: Kaiken taustalla on ymmärrys ja osaaminen ihmiskehon toiminnasta, harjoittelusta, levosta, ravinnosta ja motivoinnista. Valmentajalla saattaa olla erityisosaamista johonkin tiettyyn osa-alueeseen, kuten laihdutus tai lihasvoimaharjoittelu. PT:n erityisosaamisesta kannattaa kysyä.

Koulutus: Personal trainer ei ole suojattu nimike, joten kuka tahansa voi nimittää itseään personal traineriksi. Tästä syystä on hyvä tarkastaa, mikä koulutus valmentajalla on taustalla. Mikäli taustalla on kipeä selkä, polvikipua, nivelrikko tai muu sairaus niin moni asiakas haluaa, että personal trainer on myös fysioterapeutti. Personal trainer fysioterapeutti -yhdistelmä onkin nykyään hyvin yleinen koulutustausta valmentajilla.

Sijainti: Osa ihmisistä haluaa pt:n tutulle salille, osa kotiin tai ulkotreeneihin ja osa etsii taas uutta treenipaikkaa, johon tutustua valmentajan avustuksella. Toiset ovat valmiita tulemaan kaueampaakin.

PT:n oma lajitausta: Personal trainerin omat harrastukset ja lajitausta voivat tuoda ymmärrystä ja näkökulmia harjoitteluun. Valmentajan oma treenikokemus saattaa olla jopa merkittävämpi tekijä, kuin muodollinen koulutus. Mikäli harjoittelu tulee tukemaan jotain tiettyä lajia, olisi valmentajalla hyvä olla ainakin jonkin verran lajituntemusta.

Hinta ja ilmainen kokeilu: Personal trainerin hinta on yksi vaikuttava tekijä. Helsingissä personal trainer hinnat ovat 60-150€/kerta. Hintaan vaikuttaa sijainti, koulutustausta, ohjauskerran pituus ja ohjelman teko. Jos personal trainer tarjoaa ilmaisen kokeilun tai konsultoinnin, voi palvelua kokeilla riskittä.

Kysy kokemuksia: Jos muilla on ollut hyviä kokemuksia pt:n kanssa, niin todennäköisyydet kasvavat, että sinullakin on. Hyvät kokemukset ovat nykyajan tärkein käyntikortti ja kokemuksia on todella helppo etsiä nykyaikana netistä. Kannattaa myös hyödyntää tuttavat, jos joku heistä tuntisi hyvän tekijän.

Henkilökemia: Loppujen lopuksi millään muulla ei väliä, kuin sillä, että personal trainerin ja asiakkaan henkilökemiat kohtaavat. Koulutukset tai tittelit eivät auta, jos asiakas ei motivoidu tai tule ymmärretyksi. Kannustava, kuunteleva ja huumorintajuinen valmentaja on monen arjen pelastus, silloin kun oma motivaatio on hukassa.

Hyvä personal trainer Helsinki

Tutustu Fysiopoliksen Personal trainer-palveluihin

Yhteydenottolomake

 Joonas Putti

Joonas Putti on terveydestä, liikkumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut personal trainer ja fysioterapeutti Helsingistä. 

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0405263614

Tutustu palveluihin:

Fysioterapia & Kuntoutus

Personal training

Työ-hyvinvointi