Julkaistu: 06.12.2017
Hyvinvointivaltio Suomi – 100 vuotta!

Hyvinvointikeskustelussa nousevat usein esille ruokavalio, hiilihydraatit ja rasvat, saliliikkeet ja kuinka lankuttaa oikeaoppisesti, sekä ryhti ja missä asennossa istua. Nämä aiheet saavat minut tällaisena päivänä iloiseksi, koska se saa minut ajattelemaan yhtä asiaa: Me asumme maailman parhaassa maassa.

Maassa, jossa hyvinvoinnin syvimmät peruspalikat ovat kunnossa. Peruspalikat, jotka usein unohtuvat. Elämme maassa, jossa on maailman paras terveydenhuolto. Maassa, jossa todennäköisyys lapsikuolleisuuteen on häviävän pieni ja eliniänodote on noussut 15 vuotta viimeisen 50 vuoden aikana. Elämme maassa, joka tuottaa vuodesta toiseen huippututkimusta ja huippuammattilaisia. Maassa, jossa voi kritisoida ajatuksia vapaasti ja ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa vangituksi tulemisesta.

Elämme ajassa, jossa pettujauhot ovat vaihtuneet selviytymiskeinosta superfoodiksi. Ajassa, jossa meillä on mahdollisuus hakea itselleen sopivaa ruokavaliota ja yksilöllisiä neuvoja. Voimme valita huippuammattilaisista itsellemme sopivan ja saada apua vaivoihimme.

Tämä ei tarkoita, että kaikki olisi täydellisesti. Monessa asiassa on vielä kehitettävää, mutta tällaisena päivänä optimoinnin ja kehittämisen sijasta on hyvä muistaa myös se, mihin me olemme sadassa vuodessa tulleet. Muutama eri käänne historiassa ja edellä mainitut asiat voisivat olla toisin.

Suomi on monella mittarilla maailman paras maa. Olkaamme kiitollisia siitä mitä meillä on ja juhlikaamme 100 vuotiasta suomea!

Onnea Suomi!

Yhteydenottolomake

 Joonas Putti

Joonas Putti on terveydestä, liikkumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut personal trainer ja fysioterapeutti Helsingistä. 

Sähköposti: [email protected]

Puhelinnumero: 0405263614

Tutustu palveluihin:

Fysioterapia & Kuntoutus

Personal training

Työ-hyvinvointi